Loading...

Februus - Surveillance Orgy

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-07-2024

Tracklist

01. Gentrification of the Soul
02. Morning Star over Deathlehem
03. The Price of Enterprise
04. Surveillance Orgy
05. Resignation Syndrome

Alsof de recente aanval van progressieve death metal van bands Diskord, Atvm, Swelling Repulsion en Defect Designer op het label nog niet genoeg was, sluit het Zweedse Februus zich aan bij de raiding party. De bijdrage bestaat uit het vuurwerk van het debuutalbum Surveillance Orgy. Vorig jaar al in eigen beheer uitgebracht door het enige bandlid Andreas Karlsson, blies het elke nietsvermoedende luisteraar die het toevallig tegenkwam omver.

Er staan ​​slechts vijf nummers op het album, waarvan de kortste drie minuten duurt en de langste bijna vijftien minuten, en het is duidelijk dat de muzikale expressie niet kan worden beperkt door een futiliteit als speelduur - of tijd in het algemeen. De composities lijken door de tijd te vervormen, nee, door dimensies in het multiversum, afgaande op hoe vaak de muziek plotselinge, onverwachte omwegen neemt binnen elk van de nummers.

De ervaring is ongeëvenaard, de voortgang van elke tracks is uitermate onvoorspelbaar, en de manier waarop er doorheen geraasd wordt is zowel duizelingwekkend als opwindend. Desondanks is de muziek heavy, het death metal-label waardig.

Dit is een album dat de luisteraar niet naar een bepaalde plek vervoert, maar helemaal naar de verdommenis. En degenen die avontuurlijk genoeg zijn, zullen alleen maar strakker aan de slag gaan, want albums als deze zijn net zo zeldzaam als een kosmische gebeurtenis die slechts eens in de paar decennia plaatsvindt.

Andreas Karlsson - vocals, guitar, bass, drum programming, electronics