Loading...

Carnophage - Matter Of A Darker Nature

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-08-2024

Tracklist

01. In My Bones
02. Until The Darkness Kills The Light
03. Matter Of A Darker Nature
04. Underneath The Horrendous One
05. Death Works Overtime
06. Eventually They Will Die
07. The Day We Avenge On
08. From Possibility To Actuality

Het Turkse Carnophage houdt er een bijzonder release-schema op na: elke acht jaar staat deze mythische entiteit op om weer een hoogstaande standaard neer te zetten op het gebied van brute / technische death metal. Deze (derde) keer is het met Matter Of A Darker Nature niet anders. Ondanks dat ze als oudgedienden mogen gelden (actief sinds 2006) hebben ze voor zichzelf hun geluid opnieuw gekalibreerd, zoals je van hen mag verwachten, om er voor te zorgen dat het relevant en cutting-edge is voor de huidige tijd, terwijl ze de originele, geërfde eigenschappen die hen in de eerste plaats naar grootsheid hebben voortgestuwd, intact houden.

Carnophage heeft een elegante, doordachte en impactvolle mix van brute en technische deathmetal gecreëerd, waarbij elk aspect het andere aanvult zonder het te overheersen, en ervoor zorgen dat de productie aards, organisch is en de ziel van de muziek niet verstikt. De vocalen worden met onmenselijke kracht gegromd, maar blijven verstaanbaar in tegenstelling tot de meeste brute bands van vandaag. Daarnaast wordt ook niet vergeten om heel stiekem een melodieuze touch toe te voegen, zoals titelnummer Matter Of A Darker Nature bijvoorbeeld laat horen.

Er heerste een uitgekiende balans tussen de old school en een meer eigentijdse stijl, waarbij Carnophage de beste kwaliteiten van beide weet te benutten. De structuur is behoorlijk gedetailleerd, bevat subtiel uitgewerkte riffs, terwijl het geluid met technische versieringen en subtiele dissonantie volledig up-to-date is. Dit alles leidt tot vrijwel foutloze muziek. Over riffs gesproken: het gitaristen-duo blinkt nadrukkelijk uit in tracks als Eventually They Will Die en slotakkoord From Possibility To Actuality; wat een krachtige nummers!

Vanuit het perspectief van een death metal fan is alles tot in de puntjes verzorgd: een onberispelijke mix van geluiden die opnieuw wordt opgeroepen om glorieus te worden uitgevoerd, zodat tijdloze muziek opnieuw kan heersen. Er is niet te ontkomen aan de ongebreidelde intensiteit die het Turkse vijftal (opnieuw) tentoonspreidt. Dat het album 'maar' een goed half uur duurt valt dan ook niet eens op, zoveel gebeurt er.

Oral - Vocals

Mert Kaya - Guitars

Serhat Kaya - Guitars

Bengi Özgün Öztürk - Bass

Onur Özçelik - Drums